آشپزخانه در همه جا، بهخصوص در رستوران محل حساسی است که با سلامت جمعی از مردم ارتباط کامل دارد و اندکی بیمبالاتی و مسامحهکاری ممکن است جان عدهای را با خطر مواجه سازد، یا حوادث بیشمار دیگری را پیش آورد و میتوان گفت که حیثیت و منزلت رستوران همیشه در گرو آشپزخانه آن است. از این رو باید به این قسمت از رستوران ، به ویژه از لحاظ بهداشت و نظافت توجه دقیق و جدی مبذول داشت تا جای هیچگونه نگرانی در بین نباشد.
نکاتی را که رعایت آن از طرف کارکنان آشپزخانه کاملاً لازم و ضروری است یادآوری مینماییم تا مورد توجه قرار گیرد و به موقع اجرا شود:
ـ غذا را باید به نحوی دلپسند به وسیله سبزیجات و یا مواد دیگر تزئین کرد، زیرا خوشنما بودن و زیبائی غذا، علاوه بر تحریک اشتها، آن را مطبوعتر هم میکند.
ـ میوه و سبزیجات، همچنین گوشت مصرفی هتل را باید قبل از مصرف به خوبی شستشو دهند.
ـ چرخ گوشت را باید پس از هر بار استفاده به خوبی تمیز کرد و شستشو داد.
ـ کارکنان آشپزخانه باید هر روز استحمام کنند.
ـ کارکنان آشپزخانه باید هنگام کار، ملبس به لباسهای مخصوص خود باشند.
ـ رعایت حفظ سکوت را در محیط کار کاملاً بنمایند.
ـ نکته قابل تذکر اینکه آشپز باید در بریدن گوشت تخصص داشته باشد.
ـ کلیه کاشیهای دیوار آشپزخانه، همه روزه باید تمیز و شستشو گردد.
ـ کف آشپزخانه هر روز باید پس از اتمام کار شستشو و تمیز شود.
ـ کلیه ظروف پس از شستشو باید در جای خود قرار داده شود.
ـ موقع تعطیل آشپزخانه نباید به هیچ عنوان ظروف نشسته در آنجا باقی بماند.
ـ دقت نمایند که هنگام شستشو، ظروف چینی نشکند و لب پریده نشود.
ـ لیوان و ظروف چای را برای شستن با ظروف غذا خوری مخلوط ننمایند.
ـ موقع تعطیلی آشپزخانه حتماً شیرهای گاز را ببندند.
ـ غذاهای باقی مانده را در یخچالها قرار دهند.
ـ روی تخته مخصوص گوشت بری در قصابی هتل را باید هر شب شستشو دهند و بعد از شستن روی آن نمک بپاشند.
ـ سیخهای غذا را خوب بشویند و هرگز قبل از شستن از آن استفاده نکنند.
ـ توری پنجرههای آشپزخانه را هیچ وقت باز نکنند که موجب ورود و جمعشدن مگس شود.
ـ بعد از رفتن به سرویس بهداشتی، حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
ـ زباله آشپزخانه را نگه ندارند و به محل مخصوص زباله حمل کنند تا باعث جمع شدن حشرات موذی یا موجب ایجاد تعفن هوا نشود.