اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران

امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

خبر شماره ۵

چند گام برای پیشگیری از مسمومیت‌ غذایی خانگی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۶ , بازدید: ۴۴۳۲
چند گام سالم برای پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی خانگی

آژانس استانداردهای غذایی انگلستان گزارش داده در سال تقریبا حدود ۵۰۰ هزار مورد مسمومیت‌های ناشی از مصرف غذا ثبت می‌شود.

 

به گزارش روابط عمومی اتحادیه صنف دارندگان رستوران، رستوران سنتی و سلف‌سرویس تهران به نقل از آوای سلامت، مسمومیت‌های غذایی علاوه‌بر ناخوشایند بودن، می‌تواند در بسیاری از موارد منجر به بیماری‌های جدی و حتی مرگ شود.

 

این در حالی است که بسیاری از مردم تصور می‌کنند مسمومیت غذایی از رستوران‌ها، کافه‌ها و غذاهای فست‌فود ناشی می‌شود اما با توجه به اعلام آژانس استانداردهای غذایی انگلستان، بسیاری از این نوع مسمومیت‌ها ناشی از عدم رعایت بهداشت در طبخ غذاهای خانگی است.

 

بیش از ۲۵۰ بیماری از طریق مصرف مواد غذایی ناسالم به بدن منتقل می‌شود. علایم مسمومیت غذایی شامل تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگی عضله معده، تب و کاهش آب بدن است.

 

به دنبال این روند، راهنمایی‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیت‌های غذایی در خانه پیشنهاد شده است:

 

دستان خود را بشویید: دستان خود را قبل از دست زدن به هر نوع ماده غذایی خشک یا خام مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و سبزیجات با آب گرم و صابون بشویید. پس از حمل زباله، استفاده از سرویس بهداشتی، عطسه کردن و یا لمس حیوانات خانگی نیز باید دست ها به طور کامل شسته شوند.

 

میز کابینت را ضد عفونی کنید: شستشو و ضد عفونی میز کابینت بعد از آماده کردن غذا بخصوص اگر این میز در تماس با گوشت خام، تخم مرغ، ماهی یا سبزیجات بوده، امری ضروری است. البته حتما نباید از اسپری‌های ضد باکتری برای این کار استفاده کنید، شستشو با آب گرم و صابون نیز برای پاک کردن میز کابینت کفایت می‌کند.

 

حوله آشپزخانه را شستشو دهید: این حوله‌ها باید قبل از استفاده دوباره کاملا شستشو داده و خشک شوند. حوله‌های کثیف و مرطوب محل مناسبی برای رشد میکروب ها هستند.

 

گوشت خام را جداگانه نگه دارید: گوشت‌های خام باید به دور از غذاهای آماده مصرف مانند سالاد، میوه و نان نگه داشته شوند چون هر نوع باکتری از این گوشت ها می‌تواند به غذاهای دیگر راه پیدا کند.

 

هیچگاه سبزی و میوه نشسته و گوشت و مرغ خام را بطور مستقیم بر روی سطوح آشپزخانه قرار ندهید.

 

گوشت خام را در قفسه پایین یخچال ذخیره کنید: همیشه گوشت خام پس از پوشش کامل باید در قفسه پایین یخچال نگه داشته شود تا قطرات آب آن در صورت احتمال بر روی مواد غذایی در قفسه های پایین نریزد.

 

غذا را به طور کامل طبخ کنید: طبخ مرغ، گوشت، همبرگر، سوسیس، و کباب به طور کامل اهمیت زیادی دارد. تنها راه و امن ترین راه برای کشتن آثار کمپیلوباکتر در گوشت خام بخصوص مرغ، پخت و پز کامل آن است.

پیوندها

تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران می باشد و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی به همراه دارد.
© rst-teh.ir All rights reserved 2016