اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران

امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

خبر شماره ۶۲۰۹

خبرگذاری موج : بررسی بحران اقتصادی در صنف رستوران

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ , بازدید: ۴۲۷۰
سید علی اصغر میرابراهیمی با اشاره به بحران های موجود در اصناف مختلف در نتیجه بحران اقتصادی از افزایش قیمت محصولات رستوران ها با آنالیز قیمت برای دوره های زمانی شش ماهه خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، بحران اقتصادی که تمام صنف های فعال در بازار را با تورم قیمت تمام شده کالا، مواجه کرده است، بدون شک یکی از ترس های کارآفرینان و مردم جامعه به حساب می آید، زیرا این فضا قیمت کالاها از پوشاک تا خوراک یک خانواده را بالا برده و در سبد خانوار به حاشیه برده است. بر همین مبنا دغدغه های امروز اقتصادی درباره بحث خوراک و پیش بینی نمودار قیمتی آن در گفتگویی اختصاصی با سیدعلی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه ی رستوران داران و سلف سرویس های تهران و مازیار عصام کارشناس و مدیر روابط عمومی اتحادیه بررسی شد. در این نشست بیشتر به مشکلات صنف در نتیجه بروز بحران اقتصادی و روند نظارت بر قیمت مورد بحث قرار گرفت.

بحران اقتصادی اخیر چه مشکلاتی برای صنف رستوران ها ایجاد کرده، آیا مانند دیگر اصناف افزایش قیمت لحظه ای است؟

مشکلات اقتصادی فعلی در کشور یک صنف را تحت الشعاع قرار نداده است، بلکه تمام اصناف فعال در ایران را به خود معطوف کرده، اما در صنف ما به دلیل اینکه قیمت ها لحظه ای است، مشکلات بیشتر شد. به این دلیل که قیمت منو اصلی رستوران ها با کارشناسی وارزیابی تعیین می شود و این ارزیابی بعد از ارائه فاکتورهای خرید کالای مصرفی رستوران ها به اتحادیه ارائه و آنالیز می شود و بعد از بررسی های دقیق اجازه قیمت گذاری را به آن ها می دهیم. افزایش قیمت در صنف رستوران به صورت دوره ای است و مدت زمان محدودی دارد. یک رستوران دار نمی تواند مانند یک لوازم منزل فروش هر لحظه که دوست دارد کالای خود را تغییر بدهد ، بلکه باید تمام مراحل افزایش قیمت را طی کند و با توجه به اینکه در یک غذا اقلام خوراکی زیادی مصرف می شود، کار برای تعیین قیمت دشوارتر است و برای اینکه در حق مشتریان اجحاف نشود باید افزایش قیمت غذا دقیق انجام شود.

رستوران ها می توانند بدون اجازه صنف هم غذای خود را گران کنند، چگونه بر این موضوع نظارت انجام می شود؟

به هیچ رستورانی اجازه افزایش قیمت سر خود را نمی دهیم، همانطور که گفته شد باید آنالیز تمام مواد ومتریال مصرفی در یک غذا از نظر قیمت کارشناسی شود و بعد از ارائه مستندات توسط رستوران ها با در نظر گرفتن هزینه های سربار،اجازه افزایش قیمت می دهیم و رستوران دارها در یک دوره تنها حق افزایش قیمت را دارند و آن هم دوره های 6 تا 8 ماهه است، که ما اجازه تنها 20 درصد مطابق نرخ تورم بانک مرکزی افزایش قیمت را در هر دوره به آن ها خواهیم داد.

مردم چگونه می توانند از افزایش قیمت غذاها شکایت کنند، صنف چگونه شکایت ها را رسیدگی می کند؟

سامانه رسا بان rasaban.ir را تهیه و تدارک دیده ایم که از طریق این سامانه مراجعین به رستوران ها می توانند در صورت هرگونه شکایت به سامانه رسابان مراجعه و شکایت خود را بررسی کنند ما بعد از رصد سامانه شکایت را بررسی می کنیم و در صورت احراز موضوع شکایت مخصوصا مورد افزایش قیمت مازاد وجه اضافی را به مشتری در اسرع وقت باز می گردانیم که در بیشتر مواقع با رضایت مشتری این مازاد وجه بازگردانده شده صرف سازمان های خیریه مانند محک می شوند.

 

اگر مشتری به مکانی مراجعه کرد که در سامانه ثبت نبود تکلیف شکایت به کجا می رسد؟

خیلی از مکان ها اسم رستوران را به اشتباه یدک می کشند، به عنوان مثال یک واحد کبابی با عنوان رستوران اقدام به فروش غذا کرده است و فردی از آن شکایت کرد و از طرف مراجع قضایی حکم پلمب آن مکان صادر شد. رستوران هایی که دارای پلاک شناسایی هستند دارای اعتبار می باشند. این پلاک ها دارای بارکد هستند که این کدها در سایت به صورت دیتابیس کامل از تمام رستوران ها ذخیره شده اند. در حال حاضر مشکلی که در صنف ما وجود دارد موضوع همگن بودن 8 صنف دیگر با صنف ما است که مشتری را برای شکایت به اشتباه می اندازد.

تعریف صنف از کلمه رستوران چیست مشتری چگونه باید این موضوع را تشخیص دهد؟

کلمه رستوران در فرهنگ ما اشتباه جا افتاده است؛ به تعریف ما رستوران به مکانی گفته می شود که دارای امکاناتی همچون فضای بیش از 80 متر و حداقل دو سرویس بهداشتی در کنار آشپزخانه جدا باشد. زمانی که شخصی نمی تواند این موضوعات را در کنار هم فراهم کند و به با مراجعه به یکی ازصنف های همگن اقدام به اخذ مجوز می نماید و در ادامه از نام رستوران  سوء استفاده  و اقدام به طبخ و توزیع غذای رستورانی  می نماید. ما به همین دلیل است که سامانه رسابان و پلاک شناسایی رستوران را تهیه کرده ایم که مراجعین به راحتی بتوانند تشخیص دهند که کدام رستوران ها دارای مجوز و منوی آن ها مورد تأیید صنف است.

 

بازرسی از مکان هایی که با نام رستوران در حال فعالیت هستند به چه صورت انجام می شود؟

این بازدید ها به صورت هر دو ماه یک بار است که به همراه یک تیم پزشکی به رستوران ها سرکشی می کنیم و در صورت عدم رعایت بهداشت تذکر کتبی  جهت اصلاح  داده میشود . این بازرسی ها از مواد اولیه گرفته تا بررسی بهداشت کارگران و حتی محل نگهداری مواد غذایی را شامل می شود. تمام اخطارها در بازرسی ها به صورت دو مرحله ای است مرحله اول به صورت کتبی و مرحله دوم اخطار صنفی صادر می شود و در صورت تخلف مجدد حکم پلمب واحد متخلف را به اماکن می دهیم و مراجع قضایی اقدام به پلمب واحد تجاری خواهند کردند و این پلمب ها به صورت دوره ای هستند که بعد از سه دوره پلمب متوالی مجوز صادر شده به واحد منظور سلب می شود.

نظارت بر روی قیمت سامانه های آنلاین سفارش غذا در بخش رستوران های آن ها به چه صورت انجام می شود؟

تفاوت قیمتی که در منو آنلاین رستوران ها روی سایت های آنلاین سفارش دهنده غذا است بدلیل عدم تعامل با اتحادیه مورد تأیید صنف نیست. سایت های آنلاین سفارش غذا کار ما را برای بازرسی بر روی قیمت سخت می کنند. یکی دیگر از مشکلات مهم اتحادیه رستوران، بحث استفاده از کلمه رستوران در سایت هایی مانند فیدیلیو، اسنپ فود و غیره است که به اشتباه غیرعمدی نام هر مکانی را رستوران ثبت می کنند، در صورتی که مجوز آن ها رستوران نیست. البته چند سایت کوپنی هم هستند که به صورت تخفیفی کار می کنند و این ها هم با سو استفاده از نام رستوران مشتری خود را جذب می کنند، که تمام این جذب مشتری ها دوره ای است تا کسب درآمد خوبی را در مدتی کم داشته باشند .

 

راه حل اتحادیه برای مقابله با مشکلاتی نظیر سایت های تخفیفی یا ارائه دهنده غذا چیست؟

تنها راه حل تعامل این است که ما باید همکاری فی ما بین را در دستور کار قرار دهیم به این صورت که نامه ای را به آن ها بزنیم و از آن ها درخواست کنیم تا هرچه سریعتر با این موضوع همکاری کنند، ما نمی توانیم خط تبلیغی برای رستوران ها مشخص کنیم اما هر چیزی یک مرزی دارد و اگر قرار باشد از خط قرمز اتحادیه عبور کنند با آن ها برخورد می شود . مشتریان نیز بدانند اگر تخلفی در قیمت منوهای سایت های آنلاین سفارش دهنده غذا مشاهده کردند می توانند شکایت خود را به ما ابلاغ کنند و این موضوع تنها مربوط به واحدهایی است که نام رستوران را به همراه داشته باشند.

 

لینک کامل خبرگذاری موج

http://www.mojnews.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-4/241480-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D9%81-%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B1-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86

پیوندها

تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران می باشد و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی به همراه دارد.
© rst-teh.ir All rights reserved 2016