سخنگوی تعزیرات حکومتی: در یک رستوران یک پرس ماهیچه گوساله به نرخ ۲۹۵هزار تومان، یک پرس دنده گوسفندی ۳۲۵هزار تومان و سالاد خیار و پیاز ۴۷هزار تومان به فروش رسیده بود.
ما به رستورانهایی که خودسرانه افزایش نرخ داشتهاند هشدار میدهیم و سازمان تعزیرات حکومتی با آنها برخورد خواهد کرد.
هزینههای رستورانها با هم متفاوت است
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلفسرویس تهران نیز درباره هشداری که سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی داده، اظهارکرد: اگر اطلاعات موثقی درباره رستورانی که یک پرس ماهیچه گوساله را ۲۹۵هزار تومان و سالاد خیار و پیاز ۴۷هزار تومان میفروشد وجود دارد، آن رستوران را به اتحادیه رستوران و سلف سرویس تهران معرفی کنند.
سیدعلی اصغر میرابراهیمی افزود: بهعلاوه انتظار ما این است که بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی در زمان بازرسی از کارشناسان اتحادیه نیز استفاده کنند.
چراکه بازرسان تعزیرات نمیتوانند بهطور دقیق و جزئی گرانفروشی یا تخلفهای رستورانداران و همین طور صنوف دیگر را بررسی کنند. در واقع بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی نمیتوانند در همه صنوف تخصص داشته باشند از اینرو، ضروری است که در زمان بازرسیها از کارشناسان هر اتحادیه بهره برند.
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران بیان کرد: ما در اتحادیه اتاق فکر داریم. با سازمان صنعت، معدن و تجارت تفاهمنامه داریم که اگر یکی از رستورانها از نظر آنها گرانفروشی کرد به اتحادیه نامه زده و استعلام بگیرند تا ما مواد مصرفی و فاکتور روزشان را بررسی کنیم.
میرابراهیمی گفت: بازرسان تعزیرات حکومتی عزیز من هستند، دستشان را میبوسم و به این بوسه افتخار هم میکنم اما یک نفر نمیتواند در همه صنوف تخصص داشته باشد. از سوی دیگر، اتحادیه نمیتواند نرخ مصوب را بهطور کلی برای همه رستورانها اعلام کند. هر رستورانی با توجه به خدماتی که میدهد باید نرخ جداگانهای داشته باشد.
وی افزود: از اینرو، هر کدام از رستورانها مواد مصرفی خود را به ما اعلام میکند و ما با بررسی آن مواد، نرخهایشان را تایید میکنیم؛ بنابراین حضور کارشناسان اتحادیه در بازرسیهای تعزیرات حکومتی لازم است. ضمن اینکه با تفاهمنامهای که با دامپزشکی داریم، هر ۳۰روز؛ ۴۵روز از رستورانها بازرسی بهعمل میآورند. بهداشت فردی، بهداشت مکان و... همه چیز زیر نظر است.
میرابراهیمی درباره هزینههای یک رستوران اظهارکرد: لاشه گوسفند را کیلویی ۸۴ هزار تومان خریدهایم که بخش زیادی از آن را دور میریزیم. مغز راسته گوسفندی تازه کیلویی ۱۸۲هزار تومان است و اگر بخواهیم یک کباب برگ ۲۰۰گرمی بزنیم حدود ۴۰هزار تومان تنها گوش کباب آن در میآید. دورچین، کره، برنج، هزینه سربار و... دارد. یک پرس غذا را به چه قیمتی باید بفروشد که هم ضرر نکند و هم مشتری از رستوران نرود؟
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلفسرویس تهران ادامه داد: تخممرغ، گوجهفرنگی و... همه چیز گران شده است. در مقابل به این کاسبان چه خدماتی ارائه میشود؟ آب و برقشان ارزانتر است؟ مالیات را کم کردهاند؟